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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoWAGNER, J. G. Identificação da variabilidade genética e critérios de seleção de plantas de Butia odorata cultivadas em Pelotas e Capão do Leão. 2020. Dissertação (Mestrado em Agronomia)- Faculdade de Agronomia Eliseu Maciel, Universidade Federal de Pelotas. Orientadora: Rosa Lia Barbieri, Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; coorientadora: Ma?rcia Vizzotto.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoWAGNER, J. A. Participation's effect on performance and satisfaction: A reconsideration of research evidence. The Academy of Management Review, v.19, n.2, p.312-330, 1994.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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3.Imagem marcado/desmarcadoWAGNER, J. E.; MANNING, P. J. (ed.). The biology of the guinea pig. New York: Academic Press, 1976. 317p.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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4.Imagem marcado/desmarcadoWAGNER, J.; FARIAS, B. F.; WOLFF, L. F. Atividade de voo de abelhas de chão Bieira (Mourella caerulea). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 27.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE ENTOMOLOGIA, 10., Gramado. Saúde, ambiente e agricultura: anais. Gramado: SEB, 2018. p. 1489.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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5.Imagem marcado/desmarcadoFARIAS, B. F.; WAGNER, J.; WOLFF, L. F. Atividade de voo de abelhas Mirim nigriceps (Plebeia nigriceps) In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 27.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE ENTOMOLOGIA, 10., Gramado. Saúde, ambiente e agricultura: anais. Gramado: SEB, 2018. p. 1490.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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6.Imagem marcado/desmarcadoFARIAS, B. F.; WAGNER, J.; WOLFF, L. F. Entomofauna polinizadora de Trevo-Vesiculoso (Trifolium vesiculosum Savi) In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 27.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE ENTOMOLOGIA, 10., Gramado. Saúde, ambiente e agricultura: anais. Gramado: SEB, 2018. p. 1296.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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7.Imagem marcado/desmarcadoWAGNER, J.; FARIAS, B. F.; WOLFF, L. F. Diversidade de polinizadores em floração de trevo persa (Tripholium resupinatum L.). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 27.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE ENTOMOLOGIA, 10., Gramado. Saúde, ambiente e agricultura: anais. Gramado: SEB, 2018. p. 1286

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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8.Imagem marcado/desmarcadoFALL, C. P.; MARLAND, E. S.; WAGNER, J. M.; TYSON, J. J. (ed.). Computational cell biology. New York: Springer, 2002. 468 p. (Interdisciplinary Applied Mathematics, 20).

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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9.Imagem marcado/desmarcadoWAGNER, J. G.; SILVEIRA, T.; FIQUEIRA, K. U.; LIMA, F. M.; VIZZOTTO, M.; BARBIERI, R. L. Avaliação físico-química de genótipos de Butia odorata de três municípios do Rio Grande do Sul. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL CIÊNCIA, SAÚDE E TERRITÓRIO, 5., 2019, Lages. Vida saudável e bem-estar em todas as idades: anais. Lages: Uniplac, 2019. p. 792-798.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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10.Imagem marcado/desmarcadoWAGNER, J. G.; SANTOS, K. L. dos; BUDZIAK, D.; BARBIERI, R. L. Brazilian cherry: identifying local knowledge and diversity of Eugenia involucrata in the countryside of Santa Catarina state/Brazil. Ethnobotany Research and Applications, v. 23, 2022. 21 p.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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11.Imagem marcado/desmarcadoWAGNER, J. F.; REINEKE, E. P.; NELLOR, J. E.; HENNEMAN, H. A. Hormonal control of reproductive activity in the cycling and anestrous ewe. Journal of Animal Science, v. 19, n. 2, p. 607-615, May, 1960.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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12.Imagem marcado/desmarcadoVEENHUIZEN, E. L.; WAGNER, J. F.; SHAAR, C. J.; GESELLCHEN, P. D. Growth, carcass characteristics and plasma parameters in lamb treated with estradiol 17 beta implants and s synthetic enkephalin analog. Journal of Animal Science, v. 53, Supl 1, p. 371, 1981. Abstract 601. Paper presented at the 73rd Annual Meeting of The American Society Of Animal Science, July, 1981, North Caroline State University, Raleigh.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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13.Imagem marcado/desmarcadoVEENHUIZEN, E. L.; WAGNER, J. F.; SHAAR, C. J.; SMILEY, D. L.; MALVEN, P. A. Growth hormone and prolactin release following injection of a synthetic enkephalin analog. Journal of Animal Science, v. 53, Supl 1, p. 371-372, 1981. Abstract 602.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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14.Imagem marcado/desmarcadoLUCAS, J. V.; FERRI, N. M. L.; WAGNER, J. G.; CONCENÇO, F.; VIZZOTTO, M. Caracterização de batata-doce de polpa roxa (ipomoea batatas (l.) lam.) em duas safras. In: SEMANA INTEGRADA UFPEL, 8.; CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 31., 2022, Pelotas. Anais [online]... Pelotas: UFPEL, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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15.Imagem marcado/desmarcadoWAGNER, J. G.; SILVEIRA, T.; CRUZ, J. G.; RITCHER, V. B.; BARBIERI, R. L.; VIZZOTTO, M. Caracterização morfológica e físico-química de frutos de butia odorata. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE RECURSOS GENÉTICOS PARA LAS AMÉRICAS Y EL CARIBE, 12., 2019, Rocha. Conferencias y mesas: resúmenes. Rocha: Centro Universitario Regional del Este, 2019. Resumo 46.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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16.Imagem marcado/desmarcadoRAKESTRAW, J.; LUSBY, K. S.; WETTEMANN, R. P.; WAGNER, J. J. Postpartum weight and body condition loss and performance of fall-calving cows. Theriogenology, v.26, n.4, p.461-473, Oct. 1986.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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17.Imagem marcado/desmarcadoWAGNER, J. G.; PEREIRA, E. dos S.; FERRI, N. M. L.; HEIDEN, G.; VIZZOTTO, M.; BARBIERI, R. L. Compostos bioativos e atividade inibitória de alfa-glicosidase em genótipos de butiá (butia odorata). In: SEMANA INTEGRADA UFPEL, 8.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 24., 2022, Pelotas. Anais [online]... Pelotas: UFPEL, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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18.Imagem marcado/desmarcadoWAGNER, J. G.; FERRI, N. M. L.; LUCAS, J. V.; HEIDEN, G.; VIZZOTTO, M.; BARBIERI, R. L. Herança alimentar: investigação do uso e da variabilidade físico-química do butiá-da-serra (Butia eriospatha, Arecaceae). Revista Ambientes em Movimento, n. 2, v. 1, p. 31-34, jul. 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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19.Imagem marcado/desmarcadoCRUZ, J. G.; SILVEIRA, T.; RICHTER, V.; WAGNER, J. G.; NEITZKE, R. S.; BARBIERI, R. L.; VIZZOTTO, M. Genetic variability of bioactive compounds in Capsicum chinense. Food Science and Technology, Campinas, v. 42, e123721, 2022. 7 p.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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20.Imagem marcado/desmarcadoWAGNER, J. G.; FERRI, N. M. L.; CRUZ, J. G.; SILVEIRA, T.; VIZZOTTO, M.; BARBIERI, R. L. Caracterização nutricional e colorimétrica de genótipos de butia odorata de Santa Vitória do Palmar e Pelotas (RS). In: SIMPÓSIO DE SEGURANÇA ALIMENTAR, 7., 2020. Inovação com sustentabilidade: anais. [Porto Alegre: sbCTA, 2020]. 5 p. Evento online. 7 SSA online.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  07/12/2022
Data da última atualização:  07/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  WAGNER, J. G.; CRUZ, J. G.; SILVEIRA, T.; FERRI, N. M. L.; RICHTER, V. B.; LIMA, F. M.; FIGUEIRA, K. U.; MISTURA, C. C.; VIZZOTTO, M.; BARBIERI, R. L.
Afiliação:  JULIA GOETTEN WAGNER; JÉSSICA GONSALEZ CRUZ; TATIELI SILVEIRA; NUBIA MARILIN LETTNIN FERRI, CPACT; VANESSA BAPTISTA RICHTER; FRANCIELLE MÜLLER LIMA; KATHLEEN USZACKI FIGUEIRA; CLAUDETE CLARICE MISTURA; MARCIA VIZZOTTO FOSTER, CPACT; ROSA LIA BARBIERI, CPACT.
Título:  Accessing the nutritional variability of Butia odorata: a food with identity.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology, v. 42, e54822, 2022.
ISSN:  1678-457X
Idioma:  Português
Conteúdo:  Butia odorata (Arecaceae) is a palm species in southern Brazil and eastern Uruguay, which produces tasty fruits consumed by humans and animals. Despite the ecological and sociocultural relevance of the species, B. odorata is endangered by extinction. This study aimed to characterize physical aspects, chromatic parameters, chemical, and centesimal composition and determine the bioactive compounds and antioxidant activity of fruits of B. odorata. Fifteen accessions of B. odorata from Pelotas and Capão do Leão (RS-Brazil) were evaluated for bunches weight, fruit yield, fruit diameter and height, total soluble solids (TSS), pH, total titratable acidity (TTA), TSS/TST ratio, color parameters, total phenolic compounds, total carotenoids, antioxidant activity, percentage of moisture, dry matter, vitamin C, crude fiber, fat, ash, protein and pulp yield. There was genetic variability among the analyzed accessions for several parameters. Some of them influence consumer acceptance, such as coloration and sugar content, which highlights the possibility of selection for genetic improvement. The fruits showed a rich composition in fibers, vitamin C, total carotenoids, and total phenolic content, which contribute to health maintenance. With the growing demand for functional foods, Butia fruits represent a potential product for nutritional enrichment in diets.
Palavras-Chave:  Alimento funcional.
Thesagro:  Butiá; Recurso Genético.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1149325/1/CPACT-6-Wagner-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT22415 - 1UPCAP - DD
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